כדורי שוקולד
כשחושבים על קינוחים שאפשר להכין בידיים מיד קופצים לראש כדורי שוקולד. זהו ללא ספק אחד המתכונים הכי אהובים על ילדים להכנה. הזדמנות פז להכניס את הידיים אל עיסת השוקולד, לפורר את הביסקוויטים, לערבב הכול יחד, לגלגל כדורים מהעיסה ובסוף לגלגל אותם בתוך סוכריות צבעוניות.
המפגש הזה של הילדים עם כל כך הרבה חומרים שונים מפתח אותם, מאפשר להם להתנסות ולעבד כיצד הם חשים כל חומר, איך חומר אחד יכול להשתנות למשהו אחר לחלוטין. למשל הביסקוויט שהחזיקו בידם בגודל מלא ובמרקם חלק ואחיד, הופך כעת לחתיכות קטנות או פירורים בעלי מרקם גס וגרגירי.
השוקולד שהם המיסו והיה נוזלי וחלק הופך בשילוב עם הביסקוויטים לעיסה לא אחידה, אך כזו שניתן לאחוז בה מבלי שתישפך, שכן השוקולד כבר לא נוזלי יותר אלא מוצק. גם המרקם של הסוכריות מול הקוקוס הטחון הוא שונה בתכליתו וכך הילדים לומדים איך בהכנת קינוח אחד יש כל כך הרבה מרכיבים שהם מעבר לגלגול כדורי שוקולד.
בצק לעוגיות
הכנת עוגיות עם ילדים זה באמת תענוג, הקטנטנים משתאים לנוכח הקמח והמים שהופכים לבצק נהדר שניתן למתוח, לגלגל, לרדד, לקרוץ ממנו צורות ועוד. כמובן שלכל בצק מרקם אחר ותחושה שונה. נרחיב על כך מעט.
כאשר אנו מכינים עוגיות מבצק שמרים, הילדים יכולים להוסיף את החומרים פנימה, וללוש אותם. מרקמו של הבצק הזה הוא תפוח וקפיצי, לאחר ההתפחה הילדים רואים גם שהבצק גדל, וגם כשהם לשים אותו שוב, כיצד יוצא ממנו שוב האוויר אך הוא עדיין גמיש ונעים למגע. כעת הם יכולים לקרוץ כדור, לרדד אותו ולהכין עוגיית שמרים בהנחייתכם.
בצק חמאה לעומתו הוא בצק שאוהב להיות קר והוא מאוד שמנוני. מעבר לשתי התכונות האלו הוא גם מאוד מאוד טעים וילדים רבים, כשהם קורצים ממנו את צורת העוגיות נהנים לאכול את השאריות של הבצק החמאתי והמתוק הזה.
סלט פירות
עוד קינוח נהדר שאפשר להכין אותו בידיים הוא סלט הפירות כיוון שהוא מצריך קילוף וחיתוך של הרבה פירות. הילדים יכולים לקלף את התפוחים עם קולפן, לקלף את הבננות ולחתוך אותן לעיגולים, הם יכולים לסחוט מיץ תפוזים, לגרד גזר, להוסיף צימוקים או אגוזים וגם להגיש לצלוחיות ולחלק לכל בני הבית.
מופלטה
הקינוח המסורתי של המימונה הוא קינוח שעושים אותו בידיים והילדים משתגעים ממנו. בצק המופלטה הוא בצק רך וגמיש שזקוק להרבה שמן כדי לא להידבק וכדי להיפתח כראוי לעלה דקיק שאותו מניחים על גבי מחבת גדולה. לאחר הכנת הבצק הילדים יכולים להשתתף בהכנת המופלטה, לשים שמן על הידיים ועל משטח העבודה, לקחת עיגול של בצק ולפתוח אותו בעזרת האצבעות בזהירות כך שלא ייקרע. בסיום ההכנה הילדים יכולים למרוח כל תוספת שאהובה עליהם החל מחמאה עם דבש, דרך סוגי ריבות נהדרות ושונות וכלה בממרחי שוקולד, לגלגל ולאכול.
חוץ מהמופלטה, גם הספינג' וגם השבקייה הם קינוחים שמכינים בידיים, אך רמת הקושי שלהם והכנסתם לסיר עם שמן חם פחות מומלצת עבור ילדים.
בגילאים הללו, המתאימים להכנת הקינוחים המרוקאיים המסורתיים, הילדים לומדים להכיר את המטבח, מתוודעים לסוגי בצקים שונים מבצק העוגיות שעליו גדלו, לומדים כיצד יש לעבוד עם הבצקים השונים נכון וכמובן שמפתחים חוש בישול, לצד הגדלת מנעד הטעמים האישי שלהם.
עוגת ביסקוויטים
העוגה שהכי מזוהה עם הילדים שלנו ואיתנו כמבוגרים היא עוגת הביסקוויטים. הילדים טובלים את הביסקוויטים בחלב, חוץ מההנאה הרבה הזו הם גם מגלים שכשמשאירים ביסקוויט בחלב הוא הופך לרך, לא ניתן לעבוד אותו והוא מתפרק ומתמוסס לחלוטין.
לאחר הטבילה בחלב הילדים מסדרים את הביסקוויטים בתבנית. גם את הקרם אפשר לתת להם למרוח מעל הביסקוויטים, ואז הם שוב טובלים ביסקוויטים ומכינים שכבה חדשה וכך חוזר חלילה. לסיום הם יכולים לגרד במגרדת מעט שוקולד מריר ולהתרשם מפתיתי השוקולד הקטנים נוחתים על הקצפת הלבנה והרכה.
מוגש מטעם: השף הלבן