זיתים או פטריות? בולגרית או גמבה? מה זה משנה. יום הפיצה הבינלאומי הוא סיבה להעלות על ראש שמחתנו את המאכל האיטלקי הנפוץ. שילוב הבצק ורוטב העגבניות והגבינות הפך מזמן למשכין השלום העולמי בכל מקום.
לרגל החגיגה הקולינרית, פגשנו את חיים בר, שף פיצאיולו 'מייד אין איטלי' שהפך את הפיצה הנפוליטנית לעיסוקו העיקרי. קיבלנו מחיים הצצה למעמקי הטאבון וסודות המאכל הנפלא, ואם לומר את האמת? מי שלא אכל פיצה נפוליטנית אמיתית - לא אכל פיצה מימיו.
צפו בסרטון:

עד כמה הפיצה היא פופולרית? על פי אינסטגרם, פיצה היא המאכל הנפוץ ביותר בעולם ביצירת האשטגים (pizza#) עם כ-60.1 מיליון אזכורים. גלידה (ice cream#) תניב לכם 44 מיליון אזכורים, וסושי (sushi#) עם 32.6 מיליון אזכורים 'בלבד'.

ולקינוח, המתכון של חיים: איך מכינים תוספת סטראצ'אטלה?

2 צפייה בגלריה
שף פיצאיולו חיים בר
שף פיצאיולו חיים בר
שף פיצאיולו חיים בר
(צילום: דניאל כהן)
אופן ההכנה
  • חותכים לקוביות גבינת מוצרלה פרסקה לתוך קערה ומכסים במים חמים.
  • בעזרת ספטולה (מרית) משחקים ומותחים את המוצרלה עד ליצירת עיסה אחידה שנמתחת בקלות.
  • כאשר העיסה מתגבשת, חלקה ונמתחת יפה, מותחים לרצועות ומעבירים אותה למים קרים.
  • בקערה נוספת ממלאים חלב עשיר בשומן hole milk, שמנת לבישול ומעט מלח גס.
  • פורמים סיבים מתוך המוצרלה לתוך תערובת החלב והשמנת.
  • לאחר האפייה של הפיצה מוסיפים את הסטראצ'יאטלה.
בתיאבון!
2 צפייה בגלריה
רגע לפני הביס. שילוב קולינרי מנצח
רגע לפני הביס. שילוב קולינרי מנצח
רגע לפני הביס. שילוב קולינרי מנצח
(צילום: דניאל כהן)