חברת ההיי־טק 'סידו' חתמה על עסקה להקמת חוות קנאביס רפואי במושב ברוש, הסמוך לנתיבות. החווה תוקם על שטח של עשרה דונם, בו יוצבו מכולות בעלות יכולת גידול אוטומטי במערכת סגורה. כושר הייצור של החווה צפוי להגיע להיקף של 12 טון של תפרחת יבשה בשנה, החל מהשנה השלישית.
מערכת הגידול האוטומטית של 'סידו' מגדלת את השיח, החל משלב הזרע ועד לשלב הקציר לייבוש. המערכת מייצרת תפרחת איכותית, נקייה מחומרי הדברה, כאשר תהליך הגידול מנוהל על ידי אלגוריתם המפענח את מצב וצורכי השיח בעזרת טכנולוגיות של ניתוח תמונה. החקלאי יכול לשלוט מרחוק בגידול באמצעות תוכנה המאפשרת לקבל מידע על הצמחים בחממה ואף לצפות בהם בוידאו בזמן אמת.
זו חוות הקנאביס השנייה שתקים חברת 'סידו', שכבר חתמה עם קיבוץ דן שבגליל העליון על הסכם להקמת חוות גידול אוטומטית הצפויה להגיע בתוך שלוש שנים להיקף ייצור של 14 טון תפרחת יבשה בשווי של 86 מיליון שקל.
באחרונה הודיעה החברה על גיוס של 15 מיליון שקל, כאשר בין המשקיעים נמנים מנכ"ל 'סודהסטרים', דניאל בירנבאום, היזם והמשקיע משה נור ו'מור בית השקעות'.
עוד הצטרפו באחרונה לחברה ד"ר ג'ינדאיי פרייזר, ששימשה כיועצת הבכירה של קונדוליסה רייס, לשעבר מזכירת המדינה של ארצות הברית בעת כהונתו של הנשיא ג'ורג' בוש, ועו"ד פנינת ינאי, הפועלת לשילוב טכנולוגיות הגידול המסחרי של החברה במדינות בהן האקלים אינו מאפשר גידול רציף ואיכותי של הקנאביס.