קפסולה עם ספיישלים
העגלה: "קפסולה"
מיקום: צומת בית קמה
היזם: שגיא שחר ויקיר.
איך הכל התחיל? אחרי התופת שיקיר כהן עבר בשבעה באוקטובר, הוא החליט להגשים חלום, ולעשות משהו בשביל הנפש. לאחר מכן היה חיבור בין יקיר לשחר, שנעשה דרך המועצה, והקפסולה הוקמה.
האם יש שיתוף פעולה עם עגלות אחרות? "לא".
מה בתפריט? "כריכים, סלטים, מאפים הכל הכנה מאפס של שגיא ושחר. קפה מעולה, שייקים, מיצים, ועוד".
הספיישל שלנו: "ספיישלים משתנים כל הזמן. למשל, קוראסון פרעצל עם סנט מור, ריבת בצל ועגבניות מיובשות, ברוסקטות עם קרם ופרש, סלט תירס לבן מקסיקסי ופרמז'ן, בורקסים שאנחנו מכינים עם תפוח אדמה, קשקבל, בצל מקורמל ורוזמרין, בורקס פתוח של פטקיות ובשמל, פחזניות קרם וניל, קרם שקדים אפוי, פירות עונתיים. טירמיסו עם קראמבל קקאו, טארטלטים שונים, ועוד".
מחירים: 20-50 שקל.
ימי פתיחה: שני עד חמישי, בשעות 08:30 - 15:30, שישי, בשעות 08:30 - 13:30.
פינה קטנה וטעימה
העגלה: קפה "תמר"
מיקום: קיבוץ משמר הנגב
היזמים: אופק ורומי, בני זוג.
איך הכל התחיל? "אהבה לאוכל והרצון שתהיה לקהילה שלנו מקום מפגש נחמד וטעים".
האם יש שיתוף פעולה עם עגלות אחרות? "מתחילת הדרך ועד היום עגלת הקפה 'קפסולה' עוזרת לנו".
מה בתפריט? "מגוון סלטים, כריכים, מאפים, קינוחים טעימים ומשקאות מכל הסוגים".
הספיישל שלנו: "כל סופ"ש ספיישל מתחלף, אז מוזמנים לשאול אותנו, אבל בין היתר: קרק פאי, טירמיסו, עוגות שוקולד, בריושים, קישים מתחלפים, ועוד".
מחירים: 10־45 שקל.
ימי פתיחה: יום שישי, שעות 09:00 - 14:00, יום שבת, שעות 10:00 - 15:00.
הלב ביקש משהו אחר
העגלה: "רגע במושב"
מיקום: מושב נבטים
היזם: רחלי לייטנר דוד.
איך הכל התחיל? "אני מהנדסת מכונות בהשכלתי, ובמשך שנים עבדתי בתחום - תכנון, דיוק, פתרון בעיות. העולם הזה היה מעניין, מאתגר, אבל עם הזמן הלב התחיל לבקש משהו אחר. רציתי להביא את עצמי לא דרך מסכים, אלא דרך טעמים, חיבורים, אנשים. הבחירה לעזוב קריירה יציבה ולעשות הסבה לא הייתה קלה, אבל היא הייתה נכונה. תמיד אהבתי לאפות, במיוחד קינוחים שמחברים בין אסתטיקה לטעם. כשאובחנתי עם סוכרת, האהבה הזו קיבלה כיוון חדש - התחלתי לפתח מתכונים שהם גם חגיגה לחיך וגם מתאימים לאורח החיים שלי. כך נולדה עגלת הקפה שלי - מקום שמציע קפה איכותי, מאפים וקינוחים רגילים לצד מבחר ללא תוספת סוכר ודלי פחמימות. המקום שלי נוגע באנשים - בין אם הם מחפשים מתוק קלאסי או פתרון מותאם. בחרתי לא לוותר על החלום וגם לא על הבריאות. עגלת הקפה שלי היא המקום שבו הכול מתחבר: אהבה, יצירה וטעם שמתאים לכולם"
האם יש שיתוף פעולה עם עגלות אחרות? "לא".
מה בתפריט? "העגלה עם תפריט חלבי־כשרה ללא תעודה. בעגלה תמצאו כריכים, סלטים, מאפים, קינוחים עבודת יד לצד קפה ושתייה קלה".
הספיישל שלנו: "טארט לימון וקוראסון קפראזה".
מחירים: 6-42 שקל. "טווח המחירים בעגלת הקפה נבנה מתוך מטרה לשמור על נגישות לכלל הלקוחות, מבלי להתפשר על איכות המוצרים".
ימי פתיחה: יום חמישי, שעות 22:00-18:00, יום שישי, שעות 14:00-8:00, בחגים ואירועים מיוחדים המועד יפורסם מראש.
אוהבים לארח
העגלה: "קפאלה"
מיקום: קיבוץ כרמים
היזמת: אלה שמחון.
איך הכל התחיל? "מחלום ישן למקום משלי, והרבה קולות מכיוונים שונים שזרקו את הרעיון כמה גלגולים, קצת קרוס של פרמקלצ'ר שפתח לי את הראש, ותזמון שהגיע. אנחנו אוהבים לארח, אנשים, בעלי חיים, וכל מי שמגיע, יש מוזיקה טובה, ומדי פעם הופעות, בגדי יד 2 ודוכנים".
האם יש שיתוף פעולה עם עגלות אחרות? "תמיד שיתופי פעולה זה הדבר האהוב עלינו וכמה שיותר מקומי יותר טוב".
מה בתפריט? "כריכים, סלטים, מאפים, מתוקים, שתייה, והקפה הכי טוב שיש".
הספיישל שלנו: "יש כריכים משתנים וקינוחים אהובים, אבל באמת הכי מיוחד אצלנו שהכל נעשה מאהבה, אפילו הכלים מעשה יד. אגב, כל הכלים רב־פעמיים, וכמובן שיש גם מנות ילדים".
מחירים: כריכים 42 שקל, מאפים 18-22 שקל, עוגות 38 שקל, קפה גדול/שתייה 16 שקל.
ימי פתיחה: שישי, שעות 8:00-12:00.
סיפור עם בשר
העגלה: "מיטראק"
מיקום: קיבוץ כרמים
היזמים: אליה ויזנר, רז בר־חי.
איך הכל התחיל? "האמת שלא הכרנו לפני המיטראק, רז בן קיבוץ, ואליה היה שוכר חדש, שנינו הגשנו בקשה בנפרד להנהלת הקיבוץ להקים פודטראק בשרים, ההנהלה עדכנה כל אחד שיש עוד מישהו שרוצה לפתוח עגלת בשר, וחיברה בינינו. דיברנו קצת והחלטנו לפתוח יחד, קנינו עגלה, התחלנו לשפץ, וכחודש לאחר הקנייה התחילה המלחמה, רז הוקפץ למילואים, ותוך כדי הבנו שזה לא הולך להיגמר בקרוב, והתחלנו לגלגל את העסק. היום יש לנו כבר עסק שרץ שנה וחצי, ואנחנו נהנים לראות הרבה לקוחות חוזרים".
האם יש שיתוף פעולה עם עגלות אחרות? "כיום לא".
מה בתפריט? "החל מהמבורגרים ונקניקיות, ועד לבשרים מעושנים ומבחר מטוגנים (בקרוב גם ירקות מהמעשנה)".
הספיישל שלנו: "פלטת הבית שמורכבת מאסאדו, אנטריקוט, אונטריב ועוף מעושנים".
מחירים: 50-80 שקל לכריך, פלטות בשרים במחירים לפי משקל, ופלטת הבית 180 שקלים.
ימי פתיחה: חמישי, שעות 19:30-23:00, מומלץ לעקוב בקבוצת הוואטסאפ שלנו על שינויים:
מקום לספר את הסיפור שלכם
העגלה: "סיפור אחר"
מיקום: גבעות בר
יזמת: נעמה רוזנטל.
איך הכל התחיל? "אחרי שנים של תכנון בתים לאנשים, נוצר צורך בשינוי משמעותי, המחשבות התחילו בתקופת הקורונה שהפחיתה את המפגשים הפיזיים והיכולת ליצור חיבורים אנושיים. האהבה לאנשים ולאירוח הולידה את המיזם 'סיפור אחר' - עגלת קפה בלב חורשה צעירה בתוך היישוב גבעות בר, מקום מפגש פתוח, מקום לספר סיפור ולהקשיב, על כוס קפה ומאפה טרי או ארוחה קלה ומזינה. 'סיפור אחר' זו הזמנה לשנות מבט על נרטיבים, על 'סיפורים שאנחנו מספרים לעצמנו' ממקום של חמלה, שייכות וקירבה אנושית באווירה רגועה ומעוררת השראה, שמושכת קהל מגוון מכל הגילאים. זהו מרחב שמאפשר עצירה מהשגרה, התבוננות וחיבור".
האם יש שיתוף פעולה עם עגלות אחרות? "לצערי, אין שיתוף פעולה עם עגלות אחרות".
מה בתפריט? "בתפריט יש כריכים, מאפים מלוחים ומתוקים, מגשי גבינות אישיים (אוטוטו גם פיצות ושייקים), תמציות תה ושתייה קרה טבעית ואורגנית, יש אצלנו עדיפות לכלים רב־פעמיים וחד־פעמי אקולוגי ומתכלה".
הספיישל שלנו: "הבסט סלר שלנו זה הכריך קפרזה שגם ילדים אוהבים".
מחירים: 5-55 שקלים.
ימי פתיחה: שני עד שישי, שעות 7:30-14:30, שישי, שעות 9:00-14:30.
אחרי המילואים מגשימים חלומות
העגלה: "פלחה"
מיקום: קיבוץ להב
היזמים: גיא עמרני ומתן עדין (גיסים - נשואים לאחיות).
איך הכל התחיל? "הרבה מאוד ימי מילואים של גיא בשילוב עם סיום שירות קבע ארוך של מתן, נתן דרור להגשמת חלומות בענייני קפה שהיו לשנינו".
האם יש שיתוף פעולה עם עגלות אחרות? "כרגע לא".
מה בתפריט? "קודם כל קפה מצוין, כריכים, קישים, סלטים, מאפים ועוגות, שייקים טבעיים, ובשבת ג'חנון וקובנה".
הספיישל שלנו: "קוראסון ברי עם ריבת חציל מעולה, וכמובן הקובנה המדהימה".
מחירים: בין 5-45 שקלים.
ימי פתיחה: שישי־שבת, שעות 7:00-14:00.
משלבים בני נוער ומוכרים תוצרת מקומית
העגלה: קפה "רימונה"
מיקום: "חוות רימון" ביער להב
היזמים: ניר אמיתי, עידן דטהר ואושרי שרעבי.
איך הכל התחיל? "התהליך בחווה מושתת על עבודה חינוכית־טיפולית דרך חקלאות, תעסוקה מיטיבה, והימצאות בשטח מרפא ומעורר השראה. מתחילת הקמתה של החווה היה לנו ברור שסגירת מעגל עבור הנערים שעובדים בעבודה החקלאית, ולבסוף מוכרים את התוצרים עליהם עבדו בעמל כפיים, הינה הכרחית וחיונית לתהליך זה. לכן, בני הנוער מתנסים מדי יום שישי בעבודה עם קהל ומוכרים תוצרת מקומית. מפגש זה מהווה אתגר, מקנה חוויות הצלחה, וכלים חיוניים עבורם. בראשיתה של החווה, ימי האירוח הציעו קפה פינג'אן מהמדורה שהזמין אליו אורחים מהאזור, משם לאט לאט גדלנו עד בית הקפה של היום".
האם יש שיתוף פעולה עם עגלות אחרות? "יש לנו בית קפה של העמותה בבאר־שבע".
מה בתפריט? "תפריט עונתי וכשר בהתאם לגינת הירק. עוגיות, מאפי שמרים, לחמי מחמצת, חלות, סנדוויצ'ים, סלטים טריים מהגינה, פיצות מחמצת, קפה, מיצים טבעיים.
הספיישל שלנו: פיצות מיוחדות ומשתנות".
מחירים: משבעה שקלים ועד 30 שקל.
ימי פתיחה: יום שישי, שעות 9:00-15:00, חגים, ובהמשך עוד יום (כדאי לעקוב באינסטגרם לעדכונים).