"יש משהו מיוחד בריח של לחם טרי," אומר בעיניים נוצצות מיכאל שניידר, הבעלים של מאפיית "פינת האופה" בקניון הנגב. "זה לא סתם ריח - זה זיכרון ילדות, זה בית, זה משפחה." השעה חמש בבוקר, והמאפייה כבר פועלת במלוא הקיטור. הצוות עובד מאז שתיים לפנות בוקר, לש בצקים, מעצב חלות, ומכין את המאפים הטריים שיקדמו את פני הלקוחות בעוד כשעתיים.
3 צפייה בגלריה
פינת האופה
פינת האופה
פינת האופה
(צילום: פרטי )

מסע שהתחיל בערד והמשיך לבירת הנגב


מיכאל מגיע למאפייה בכל יום מערד, שם החל את דרכו כנער בן 15 במאפייה המקומית. "הייתי ילד כשהתחלתי לעבוד במאפיות," הוא נזכר. "למדתי את המקצוע מהבסיס - איך ללוש בצק, איך להרגיש אותו בידיים, להבין מתי הוא מוכן. אלה דברים שאי אפשר ללמוד בשום מקום אחר."במשך שנים עבד במאפייה של חגי סולמני, בעל "פינת האופה" בערד. "עשיתי משמרות לילה, למדתי את כל הסודות של המקצוע. אבל בתקופת הקורונה הבנתי שאני רוצה יותר. רציתי להיות עצמאי, ליצור משהו משלי."

שותפות שנולדה מתוך אמון


"כשחגי שמע שאני מתכנן לפתוח מאפייה משלי, הוא הציע שנעשה את זה ביחד", מספר מיכאל. "זה היה רגע מכונן. תוך חודש מצאנו מקום בקניון הנגב, וחודשיים אחר כך כבר פתחנו את הדלתות של הסניף הבאר-שבעי, לפני 3 שנים". השותפות בין השניים, שנבנתה על בסיס של אמון ושנים של עבודה משותפת, הוכיחה את עצמה.

"הסוד הוא בפרטים הקטנים"


"את רוב המוצרים אנחנו מייצרים בעצמנו," מדגיש מיכאל. "מהבצק הראשוני ועד המוצר המוגמר - הכל נעשה כאן, במפעל הייצור שלנו. ההחלטה הזו מאפשרת לנו לשלוט באיכות, לקבוע את הטעם, להבטיח שכל מה שיוצא מהתנור הוא בדיוק כמו שאנחנו רוצים שיהיה."

3 צפייה בגלריה
פינת האופה
פינת האופה
פינת האופה
(צילום: פרטי )

קהילה סביב התנור


אחד הדברים המרגשים ביותר במאפייה הוא הקהילה שנוצרה סביבה. "30% מהלקוחות שלנו הם אנשים שבאים במיוחד לקניון בשבילנו," אומר מיכאל. "יש לנו לקוחות קבועים מאופקים, מיתר, מעומר - אנשים שנוסעים מרחק רציני פעם-פעמיים בשבוע רק בשביל המאפים שלנו". מיכאל מספר בחיוך על זוג מבוגרים שהגיע בטעות למאפייה כשחיפש את קופת החולים הקרובה. "הם נכנסו עם הליכון, מבולבלים, בשעה שהקניון היה עוד סגור. עזרנו להם למצוא את הדרך. הם הודו לנו ואמרו שעוד יחזרו. שבוע אחר כך הם אכן חזרו, הפעם במכוון - נסעו 40 דקות מהקיבוץ שלהם רק בשביל לקנות חלות ועוגות. מאז הם לקוחות קבועים ואהובים."

החיים מאחורי הדלפק


יום העבודה מתחיל מוקדם ב"פינת האופה", המשמרת מתחילה בשעה שתיים לפנות בוקר, כדי שבשבע בבוקר, כשהלקוחות הראשונים מגיעים, הכל יהיה טרי ומוכן. "בימי שישי זה מטורף," צוחק מיכאל. "הקניון נפתח רשמית בתשע, אבל אצלנו כבר משבע וחצי יש תור של אנשים שבאים במיוחד בשביל החלות."המאפייה פתוחה מדי יום משבע בבוקר עד תשע וחצי בערב, והצוות הצעיר והנמרץ מקפיד על אווירה נעימה ושירות אדיב. "אנחנו לא סתם עוד חנות בקניון," אומר מיכאל. "אנחנו חלק מהחיים של אנשים, חלק מהשגרה שלהם. זו אחריות גדולה".

3 צפייה בגלריה
פינת האופה
פינת האופה
פינת האופה
(צילום: פרטי )

מבט לעתיד – השקת הסניף של אופקים


אחרי ההצלחה בבאר שבע, מיכאל וחגי כבר מתכננים את הצעד הבא - סניף חדש באופקים. "יש המון ביקוש באזור," אומר מיכאל. "אנשים רוצים לחם איכותי, חלות טריות, מאפים טובים. הם מוכנים לנסוע בשביל זה, אז אנחנו החלטנו לבוא אליהם." בעולם שבו הכל נהיה מהיר, תעשייתי ואוטומטי, 'פינת האופה' מוכיחה שעדיין יש מקום לעבודת יד אמיתית, לקשר אישי עם לקוחות, ולאהבה אמיתית למקצוע. "בסוף היום," אומר מיכאל, שאופה מגיל 15, "זה לא רק עסק. זו דרך חיים."

פינת האופה
טלפון 08-658-5566
כתובת: קניון הנגב, יצחק רגר 2, באר שבע
בשיתוף פינת האופה