מערך מתנדבים להפגת בדידותם של כ-5,000 ניצולי שואה יתחיל בפעילותו בעומר, זאת לאור ההבנה כי אחת המצוקות הגדולות ביותר של ניצולי השואה היא תחושת הבדידות. המיזם הארצי להפגת הבדידות בקרב ניצולי השואה הוא שיתוף פעולה של הרשות לזכויות ניצולי השואה וג'וינט ישראל-אשל, בהפעלת עמותת מטב.
המתנדבים שיאותרו ויתקבלו לפרויקט, יתבקשו להתחייב להתנדבות שאורכה המינימלי יהיה שנה לפחות. מסגרת ההתנדבות תכלול מפגש שבועי אחד לפחות, למשך שעתיים עם ניצול/ת שואה. לפני כן, יעברו המתנדבים הכשרה ייעודית, שמהותה מתן כלים ואמצעים חברתיים שיסייעו למתנדבים במהלך הפרויקט.
לדברי עפרה רוס, מנהלת הרשות לזכויות ניצולי שואה: "אנחנו רואים בפרויקט זה כצעד שעשוי לפתור את אחת הבעיות המורכבות שקיימות כיום בקרב ניצולי השואה מרותקי הבית והיא בעיית הבדידות. נמשיך לפעול בכדי להיטיב עם ניצולי השואה, ולהעניק להם את המענה האיכותי והיעיל ביותר לצרכיהם-הפיזיים והנפשיים כאחד".
מספר ניצולי השואה בישראל הולך ופוחת, וחלקם סובלים מקשיים כלכליים. מחקר שנעשה על ידי מכון ברוקדייל הראה כי 40% מהניצולים מדווחים על תחושת בדידות. "במסגרת הפרויקט יגיעו המתנדבים לבתי הניצולים ברחבי הארץ בהתאמה אישית לכל אחד מהם", הסביר ליאור שטרסברג, מנכ"ל עמותת מטב, והוסיף, "יש כאן הזדמנות עבור כולנו לעשות משהו משמעותי, לכן אנו קוראים לתושבים לפנות אלינו ולהצטרף למערך המתנדבים בפרויקט לאומי חשוב זה".
פיני בדש ראש מועצת עומר ברך על היוזמה: "אני גאה ושמח שמיזם "עכשיו זה הזמן" הפועל להפגת הבדידות בקרב ניצולי שואה ואשר יוצר מפגש חברתי אישי לכל ניצול שואה מתקיים בעומר. אני קורא לכל תושבי עומר, לתת כתף ולהקדיש מספר שעות שבועיות להצלחת המיזם חשוב זה, אני מודה ומברך את כל השותפים אשר נרתמו לסייע לניצולי השואה".
מעוניינים להתנדב? התקשרו למוקד המתנדבים: 077-8994140