מתי מתחילה השבת שלך?
"בדרך כלל בין 7:00 ל־8:00 בבוקר עם אספרסו טוב והתעמלות בוקר או ריצה ביער להבים".
מי מכין ומה מכינים לארוחת השבת?
"אצלנו הבנים אוהבים לבשל ולאפות, כך שמתקיימת חלוקה יפה בינם לבין רעייתי (המביאה ניחוחות של בישול עיראקי למשפחה) ולביני. בדרך כלל, יעלי מבשלת לשבת, אך בהחלט קורה שאנחנו לוקחים את האחריות ומכינים את ארוחת השבת בשלמותה.
"מנה אהובה במיוחד היא 'מגלובה' (עוף הפוך באורז) המלווה אותי מהימים בהם גרנו בבסיס חיל האוויר בעובדה, כשניהלתי את חאן שחרות. למדתי אז להכין את המנה הזו ל'חאפלות' שהיינו עורכים לתיירים מחו"ל ודי התאהבתי בה".
מה המאכל המועדף על שולחן השבת?
"על שולחן השבת יהיה תמיד יין אדום טוב שאיתו נתחיל בקידוש וממנו נמשיך ליהנות אחר כך. כמה וכמה מנות עיקריות מוגשות לשולחן, ובהן קציצות בקר ביין אדום ושעועית צהובה, שווארמה עם אורז אדום, צלי עוף בירקות שורש, נתחי פרגיות בזיתי קלמטה ועגבניות שרי, ועוד, כיד הדמיון הטובה. תוספות של אנטיפסטי בתנור, ירק מבושל חם, אורז מתובל, ועוד פינוקים חמים, וכמובן גם סלטים בריאים וטובים".
הולכים לבית הכנסת?
"מקפידים על קידוש וארוחת שבת משפחתית, אך לא הולכים לבית הכנסת".
אתה מצליח לנוח בשבת?
"בהחלט כן. נח בין לבין, אך יש לזכור שהתיירות עמוסה פעילות בעיקר בסופי השבוע. אנו בעיצומה של תקופה עמוסה ועתירת פעילות בהר הנגב. בימים אלה מתקיים תחת מגבלות 'התו הסגול' פסטיבל 'לילות קיץ קרירים בהר הנגב' בשיתוף רמת הנגב, ירוחם ומצפה רמון, ובגין הנחיות משרד הבריאות תחת משבר הקורונה אנו מקיימים השנה את כל הפעילויות בקפסולות באוויר הפתוח.
"ההנחיות המשתנות מחייבות אותנו לדריכות ותגובה מהירה, אך למרות זאת מרבית השבת שלי מוקדשת לזמן איכות עם המשפחה ולספורט".
מהו בילוי השבת המשפחתי המועדף עליך?
"מתוקף תפקידיי אני מבלה שעות רבות בשטח ובטבע במהלך השבוע, ועדיין טיולים אהובים אצלנו גם בשבת. לעתים נהנים גם מצפייה משפחתית בבית בסרטים טובים. מאז פרוץ משבר הקורונה, נראה לי שהתא המשפחתי יצא נשכר מאוד".
זיכרון ילדות מיוחד מהשבת?
"גרתי בראש הנקרה במורדות רכס סולם צור ולחופי הים התיכון. אני זוכר שבחורף הייתי אוהב לעלות לחורש הסבוך ולחפש פטריות, בעוד שבקיץ היינו יורדים לשחות בים בחוף בצת".