בעקבות התפרצות נגיף הקורונה הופסקו לימודי המעבדות באוניברסיטה אשר היוו חלק משמעותי ופרקטי מתכנית הלימוד. כעת, המרצים והדוקטורנטים נדרשים לערוך את הניסויים בעצמם ולהעלות הקלטה של תהליך הלימוד למערכת המקוונת.
1 צפייה בגלריה
המעבדה האינטראקטיבית
המעבדה האינטראקטיבית
המעבדה האינטראקטיבית
( צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן גוריון.)
עם זאת, במעבדת החשמל במחלקה להנדסה ביו-רפואית מצאו דרך יצירתית חדשה להעברת חומר הלימוד: הסטודנטים יתפעלו את הניסויי מביתם באמצעות חיבורי VPN המאפשרים לשלוט במכשירי חשמל מרחוק. בנוסף לכך, ישנו מדריך אשר מקשיב להוראות הסטודנטים ומבצע בעצמו את מה שלא ניתן לתפעל מרחוק – כך שהסטודנטים עצמם אחראיים למעשה על כל שלבי הניסוי.
קראו גם:
"התהליך מאוד מאתגר אבל ללא ספק היה מצוין. העברנו את השיעור בפעם הראשונה והסטודנטים השתתפו בצורה פעילה וניכר היה שהם מבינים טוב יותר את החומר. אין ספק שזה דורש מאיתנו יותר זמן והשקעה אבל זה לחלוטין שווה את זה אם הסטודנטים מרגישים שותפים לניסויי ומתעניינים", מספרת אחראית המעבדה, הדוקטורנטית ירדן שרון.
ביום ראשון האחרון, ה-25.10 התקיים שיעור ראשון במסגרת האינטקרטיבית, ובשבוע הבא יתקיים שיעור נוסף לסטודנטים שלא לקחו חלק בשיעור הנוכחי. הסטודנטים מחולקים לקבוצות קטנות של שישה כך שהמדריך יוכל להיות קשוב אליהם ולסייע לאורך התהליך.
"בסמסטר הקודם הורגש שהסטודנטים פחות מפיקים תועלת מההקלטות של הניסויי אז חשבנו ביחד כל הצוות על דרך יעילה שבה הסטודנטים יוכלו לקחת חלק ולהיות מעורבים" מוסיף המאסטרנט דניאל כאופמן שהדריך את הסטודנטים יחד עם הדוקטורנט ישראל אלכסנדרון.
לעדכונים נוספים - חדשות באר שבע