עוד אחת מתופעות הלוואי של הקורונה: רבים מחפשים את הדיאטה המושלמת, שתשיל מהם את הקילוגרמים העודפים שנדבקו בימים ארוכים של צפייה ב"נטפליקס".
3 צפייה בגלריה
שמירת המשקל בחורף
שמירת המשקל בחורף
שמירת המשקל בחורף
(צילום: shutterstock)
אז בואו אגלה לכם סוד: מי שרוצה לשמור על המשקל בימים הקרים צריך לדאוג להתלבש היטב ולהרגיש שגופו מחומם, ואז אולי יוכל לוותר על עוד מנת פחמימות מחממת.
כשקר לנו, לא רק שאנחנו צמאים פחות, אנחנו אוכלים יותר. למה? כי זה מחמם את הגוף.
האכילה מחממת, וכשקר לנו, רובנו נעדיף לפנות לעוד מנת פסטה לפני שנחשוב על לבישת עוד בגד.
קראו גם:
כיוון שטמפרטורת אוויר נמוכה גורמת לירידה מסוימת של טמפרטורת הגוף, מרגישים דחף מיידי לאכול, ולא סתם אוכל, אלא כזה שגם מחמם וגם מנחם, עתיר קלוריות, סוכר ושומן. הגוף שורף יותר קלוריות על מנת לשמור על טמפרטורה מאוזנת, אך נוטה להשלים אותן על ידי רצון לפחמימות.
3 צפייה בגלריה
שתו משקעות חמים כמו תה, קפה וחליטות, שמחממות את הגוף
שתו משקעות חמים כמו תה, קפה וחליטות, שמחממות את הגוף
שתו משקעות חמים כמו תה, קפה וחליטות, שמחממות את הגוף
(צילום: shutterstock)
הדכדכת החורפית גם היא עלולה לגרום לצריכה רבה יותר של קלוריות במהלך החורף. רמות אור השמש הנמוכות במהלך היום והמצאות במקומות סגורים זמן רב יותר, מפחיתים את ייצור ויטמין D בגופנו ובכך מורידים גם את רמות הסרטונין, הלא הוא הורמון השמחה והאושר.
צריכה מוגברת של פחמימות מעלה את רמות חומצת האמינו טריפטופן שעוזרת בייצור סרטונין וגורמת בכך לשיפור מצב הרוח.
אז מה הפלא שיש יותר חשק לפחמימות כשקר? הן פשוט עושות אותנו שמחים יותר לטווח קצר (אך יש מצב שגם מתוסכלים יותר לטווח ארוך).
הגורם לאכילה מוגברת בחודשים הקרים היא העובדה שאנחנו מבלים יותר זמן בחללים סגורים, מול טלוויזיה או מחשב ובו זמנית גם מאוד קרוב למקרר. כאן הבעיה היא כפולה, גם זזים פחות וגם אוכלים יותר.
3 צפייה בגלריה
הכינו מראש מאכלים מחממים, מנחמים ובריאים כמו מרקים עשירים
הכינו מראש מאכלים מחממים, מנחמים ובריאים כמו מרקים עשירים
הכינו מראש מאכלים מחממים, מנחמים ובריאים כמו מרקים עשירים
(צילום: shutterstock)
אז מה עושים כדי לא לצבור משקל מיותר (כי תכף האביב כבר מגיע)?
קודם כל מתלבשים ומוודאים שחם לנו בגוף. בכך אנו מונעים את ירידת הטמפרטורה והצורך לאכול כדי להתחמם.
שותים משקאות חמים כמו תה, קפה וחליטות, שמחממות את הגוף. קפאין הוא גם מגביר מטבוליזם ומחמם את הגוף מבפנים. רק לזכור להיות במודעות לכמות הסוכר שמוסיפים לכל אלו.
מכינים מראש מאכלים מחממים, מנחמים ובריאים כמו מרקים עשירים ותבשילי ירקות וקטניות. שיהיה מה לאכול מזין כשיש צורך ורצון.
אוכלים ארוחות מאוזנות במהלך היום על מנת להימנע מדחפים לפחמימות וסוכרים הנובעים מתוך רעב.
יוצאים יותר לשמש כשהיא מפציעה על מנת להגביר יצור של ויטמין D או לוקחים תוסף במידת הצורך.
עכשיו, בתקופת הקורונה, ההמלצה של משרד הבריאות היא ליטול באופן קבוע תוסף של ויטמין די.
זזים יותר! נגמר הגשם? השמש הציצה מבין העננים? צאו החוצה, תלכו, תטיילו, תראו פריחה! זה עושה כל כך טוב לגוף ולנפש! ושני אלו כידוע לנו קשורים קשר הדוק ובלתי נפרד.
נדיה גורביץ' היא דיאטנית קלינית מוסמכת, בעלת קליניקה לשינוי הרגלי אכילה בחיבור לגוף ולנפש.
בעלת תואר בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון מטעם הטכניון ותואר במדעי התזונה מטעם האוניברסיטה העברית.
0528-700-224 חפשו אותי בפייסבוק