הפעם בחרתי בקציצות צמחוניות, ואפילו טבעוניות (למי שמוותר על הביצים).
המתכון צמח תוך כדי תנועה ונבנה כמנה מצוינת ועתירת טעמים. אומנם נדרשת המון התעסקות אבל גם למטבח הצמחוני/טבעוני מגיע אוכל גורמה.
3 צפייה בגלריה
צילום: ריאן
צילום: ריאן
צילום: ריאן
אחד הדברים החשובים במתכון הוא לסחוט היטב את עלי המנגולד החלוטים וכך גם את הבצל המגורר.
כדאי גם להשקיע בטימין לימוני, שחוזר אצלי לא מעט. עציץ קטן יעשה לכם המון טוב במטבח.
כדאי למולל מעט עלים ולהריח ולוודא לפני שקונים שאכן הטימין לימוני. לרוב העלים בשני צבעים (ירוק ולבן).
קציצות חומוס ומנגולד ברוטב עגבניות טריות
הקציצות:
2 כוסות חומוס מושרה ללילה ומבושל עד ריכוך עדין ומסונן
2 חבילות מנגולד שטוף ומסונן
כוס קמח חומוס
2 ביצים (לטבעונים: אפשר להשתמש במעט מים של החומוס המבושל)
חבילת כוסברה קצוצה
2 בצלים יבשים, מגוררים וסחוטים
5 שיני שום כתושות
2 כפיות כוסברה יבשה
פלפל שחור
מלח
חצי כפית צ'ילי גרוס (מומלץ בחום)
3 צפייה בגלריה
צילום: ריאן
צילום: ריאן
צילום: ריאן
אופן ההכנה:
טוחנים את גרגירי החומוס במעבד מזון.
חשוב לעשות זאת בפולסים כדי לקבל חומוס גרוס גס (לא ממרח ולא משחה, כמו בורגול גס). מעבירים לקערה.
מפרידים את עלי המנגולד. את החלק הלבן חולטים במים רותחים עם מלח כ־20 דקות ואת החלק הירוק כ־5 דקות, מסננים ומצננים, סוחטים היטב, מעבירים למעבד מזון ושוב בפולסים כדי שיישאר גס.
סוחטים שוב ומעבירים לקערת החומוס.
מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ומעבירים למקרר לכ־45 דקות.
מכינים קציצות בצורת אליפסה ומניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן. חשוב לשמן גם את הקציצות.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכ־20 דקות, הופכים את הקציצות עד להשחמה.
3 צפייה בגלריה
צילום: ריאן
צילום: ריאן
צילום: ריאן
רוטב עגבניות
2 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
8 שיני שום פרוסות לאורך
5 עגבניות בשלות, פרוסות לפלחים
כוס יין לבן
6 גבעולי טימין לימוני
כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון
מלח גס
מעט שמן לטיגון
פלפל חריף טרי שלם (לא חובה אך מומלץ) בחום
אופן ההכנה:
בסיר רחב ושטוח מחממים שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים יחד כמה דקות, מוסיפים את התבלינים ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את פלחי העגבניות ומעל הכל את הטימין. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש ומבשלים עם מכסה כרבע שעה.
העגבניות והבצל יגירו נוזלים והטעמים יתחברו.
מוסיפים את היין הלבן ושוב מנמיכים אש ולא מערבבים אלא מנענעים בעדינות את הסיר.
לאחר כ־10 דקות מסדרים את הקציצות יפה מעל הרוטב ומבשלים על אש נמוכה מאוד עוד כ־25 דקות.
מדי פעם מנענעים את הסיר ודואגים שהרוטב יגיע לכל הקציצות.