מרינדה פרסית, עוף וירקות. מנה שמחזירה שפיות אחרי הבורקסים, הפסטות והפשטידות.
משהו מרגיע, קליל, משביע ואפילו מהנה.
חזה עוף פשוט במרינדה מיוחדת ובתוספת ירקות - והכל על מחבת פסים.
את המרינדה מכינים יום או לילה לפני, ולמחרת נהנים מארוחה ב־15 דקות. אפשר להכין גם את הירקות ולשמור במקרר.
בעיניי זו ארוחת צהריים או ערב נהדרת.
2 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
מרינדה פרסית
4 לימונים פרסיים יבשים (בחנות תבלינים), כתושים גס
3 בצלים יבשים, חצויים ופרוסים
לימון טרי חצוי ופרוס דק
שליש כוס שמן (חמניות או זית, מה שאוהבים)
כף שטוחה כורכום
מיץ מלימון אחד
5 גבעולי תימין לימוני (לא חובה)
מלח גס
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה, מוסיפים את חזה העוף, מערבבים היטב (יותר נכון לשים) ודואגים שהמרינדה תגיע לכל מקום. סוגרים ומניחים במקרר.
2 צפייה בגלריה
צילום פרטי
צילום פרטי
צילום פרטי
מחבת עוף וירקות
בצל סגול חצוי
בצל ירוק
קישואים קטנים, חצויים לאורך
בטטה קטנה, חצויה לאורך
פלפל חריף טרי
אשכול או שניים של עגבניות שרי (אפשר בכמה צבעים)
8 שיני שום עם הקליפה
תפוח אדמה מרוכך קלות, חצוי (לא חובה)
אופן הכנת המחבת:
רצוי מחבת פסים או פלנצ'ה טובה ואיכותית. יש המון סוגים חדשים איכותיים, קלים במשקל וקלים לניקוי ותחזוקה. כדאי להשקיע.
חשוב שיהיה פיזור חום בצורה אחידה. מחבת טובה שומרת על חומרי הגלם, מקילה באופן משמעותי על הצלייה, כמעט שאין צורך להתעסק ולהתאמץ.
מורחים מעט שמן זית כשהמחבת לוהטת, מסדרים יפה את הירקות ואת חזה העוף וצולים משני הצדדים.
אם המחבת טובה מספיק לתת כמה דקות מכל צד.
מוסיפים למרינדה גם את הבצל וגם את פרוסות הלימון, שמוסיפות המון טעם.
סחיטה של לימון בסוף הצלייה תקפיץ טעמים ותוסיף המון רעננות.
אפשר גם: מרינדת בירה
בירה כהה
2-1 כפיות שמן שומשום
6 שיני שום פרוסות
3 ס"מ ג'ינגר קצוץ דק או מגורר
5 תרמילי הל כתושים
כפית שטוחה של צי'לי, או פלפל חריף קצוץ דק
חצי לימון פרוס