מקורו של התירס בדרום אמריקה, הוא ממשפחת הדגניים ומהווה אחד מהגידולים החקלאיים הנפוצים בעולם.
1 צפייה בגלריה
פולנטה
פולנטה
פולנטה
(צילום: ענת לשם)
נהוג להתייחס לתירס כאל פחמימה ריקה. הוא אמנם מכיל אחוז גבוה של פחמימות אך הוא מכיל גם מגוון של ויטמינים, בעיקר ממשפחת B, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים.
בנוסף, התירס הוא דגן נטול גלוטן וניתן להכין איתו מגוון מאכלים ללא גלוטן.
קראו גם:
אז לכבוד הקיץ שהגיע בענק, ולכבוד התירסים המהממים שקיבלתי השבוע בסל השבועי, שולפת את המתכון הכי שווה שיש!

פולנטה טרייה עם שרי, טופו וצ'ימיצ'ורי

כשתי מנות
כחצי שעה הכנה
החומרים:
3 קלחי תירס טריים, גדולים וקלופים
15 עגבניות שרי חצויות
פלפל חריף ירוק מנוקה מגרעינים חתוך לפרוסות
3 שיני שום קלופות וקצוצות
חופן גדול עלי פטרוזיליה קצוצים
3/4 כוס חלב קוקוס איכותי
150 גרם טופו חתוך לקוביות
שמן זית
מלח
ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
פורסים בתבנית עשר עגבניות שרי חצויות וצולים אותן.
כעבור כעשר דקות מוסיפים כ-2/3 מפרוסות הצ'ילי. צולים עד להשחמה.
מורידים את העסיס של התירס מהקלחים: אני חורצת את הקלח עם סכין לאורך וגם באלכסונים ומוציאה את העסיס על ידי לחיצה בהחלקה עם סכין למריחה. מלכלך אבל שווה את זה!
שמים בסיר או במחבת מעט שמן זית.
כשהסיר חם מוסיפים את עסיס התירסים ומבשלים תוך כדי ערבוב כמה דקות.
מוסיפים את חלב הקוקוס ומעט מלח, מביאים לרתיחה תוך ערבוב.
מנמיכים את האש וממשיכים בבישול תוך ערבוב מידי פעם כחמש דקות.
בינתיים טוחנים במכתש ועלי או בלנדר את הפטרוזיליה, השום, שארית הצ'ילי, שמן זית ומלח לממרח גס
במחבת נפרדת מחממים מעט שמן זית ומטגנים קלות את קוביות הטופו.
שמים בצלחת הגשה את הדייסה ומעליה את התוספות.
בתיאבון. ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק