מעבר לצבעו המזמין, טעמו המתקתק ומגעו הנעים, האפרסק ניחן בשלל יתרונות בריאותיים.
2 צפייה בגלריה
סלט אפרסק עם עוף
סלט אפרסק עם עוף
סלט אפרסק עם עוף
(צילום: סטודיו Teka)
יש בו כמות לא מבוטלת של ברזל ואשלגן, ויטמין איי וסי, מינרלים, סיבים תזונתיים וגם נוגדי-חמצון, שנודעים בחשיבותם למניעת סוגי סרטן שונים.
גם מבחינת ערכו הקלורי הוא די ידידותי לסביבה וכמעט לא מכיל שומנים, מה שהופך אותו לפרי מצוין למי שמתכנן להתחיל ביום ראשון דיאטה.
עם ממוצע של 68 קלוריות לפרי ותכולת מים גבוהה, הוא מוכתר בקלות כאחד המרעננים הרשמיים של הקיץ. תוסיפו אותו ליוגורט בבוקר – ואתם מסודרים.
קראו גם:
מי שרגיל להסתפק באפרסק כאתנחתא של ארוחת עשר, כחלק מסלט או כמרכיב בשייק פירות, מוזמן לגלות בו צד נוסף:
ניתן להפוך אותו לטוויסט במנה עיקרית וגם לשלב - צרובים וזהובים - בקינוח מפונפן.

חזה עוף עם סלט אפרסק

רכיבים
2 חזה עוף
1 אפרסק
1 לימון
1 עגבנייה
¼ בצל אדום
1 צ'ילי ירוק
עלי נענע
מלח
שמן זית
הוראות הכנה:
לסלט האפרסק, קלפו וקצצו את האפרסק.
הוסיפו גם עגבנייה קצוצה, בצל אדום, נענע טרייה וצ'ילי.
ערבבו עם מעט שמן זית, מעט מלח ומיץ מחצי לימון.
צלו את חזה העוף על אש נמוכה בערך 8 דקות מכל צד על מנת שהנתחים יתבשלו בפנים מבלי להישרף בחוץ.
פרסו את העוף והגישו לצד סלט האפרסק.
2 צפייה בגלריה
אפרסקים בגריל על מצע מסקרפונה וניל
אפרסקים בגריל על מצע מסקרפונה וניל
אפרסקים בגריל על מצע מסקרפונה וניל
(צילום: סטודיו Teka)

אפרסקים בגריל על מצע מסקרפונה וניל

רכיבים:
2 אפרסקים
15 גרם חמאה
100 גרם גבינת מסקרפונה
½ תרמיל וניל
20 מ"ל שמנת מתוקה
עלי נענע
הוראות הכנה:
מערבבים היטב מסקרפונה עם זרעי תרמילי הווניל והשמנת (ללא הקצפה) להכנת קרם המסקרפונה.
חותכים אפרסקים לשניים וצורבים על הגריל עם כפית חמאה, עד שהם זהובים.
מגישים את האפרסקים על מצע נדיב של קרם מסקרפונה, ומקשטים בכמה עלי נענע.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה